Benzinár, üzemanyagárak alakulása

Az üzemanyagok ára kulcsszerepet kap a gépkocsi tulajdonosok hétköznapi életében, rengetegen - valószínű kényszerűségből - időzítve tankolnak.

Ezért a pénztárcára menő ismerni, hogy miként változik, módosult, mennyi a mai napon a benzinár és várható-e drágítás? A vásárlóCsapat oldalán tájékoztató lelhető fel az jelenlegi, országosan átlagos literenkénti üzemanyagárakról: benzinár és gázolaj ár. Megfigyelhető a gázolaj-, és benzinár trendje a közelmúltban, és az eddigi évek alatt Magyarországon a a magyar olajtársaság (MOL) által - általában szerdai és pénteki napokon - közreadott adatokat alapul véve. Az elmúlt évek árainak hullámzásáról grafikon ad sokatmondó képet.

A magyar gázolaj- és benzinárak alakulását többek között két tényező befolyásolja: a kőolaj nemzetközi piaci árváltozása és a HUF-USD árfolyamának alakulása. E két összetevő grafikonon történő megjelenítése biztosítja a legközelebb bekövetkező árváltozás jellegének megjóslását.

A töltőállomásokról szóló adatgyűjtés által megtudható hogy a legutóbbi alkalommal a többi autózóhoz - és a "hivatalos" magyarországi középértékhez - viszonyítva milyen mértékben olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy dízelt vásárolni.

Mind drágább, mégis egyre több fogy? Annak dacára, hogy mind inkább emelkedik az üzemanyagok ára, mind több gépkocsi jár az Magyarország útjain és egyre inkább több üzemanyag fogy a kutakon.
Az üzemanyagfogyasztás negyedéves alakulásáról a MÁSZ adatai alapján készült grafikon árul el beszédes képet.

Ha van megjegyzésed az üzemanyagok áráról, a hozzájuk kötött közterhekről, kormányzati szabályozásról, akkor egy nyílt fórumot használva könnyedén megoszthatod másokkal, vagy válaszolhatsz a meglévő gondolatokra.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2020-02-28 08:43