Imádni való mesekönyv, amit szeretnek a gyermekek

A felnövekvő kölyöknek irdatlan igénye akad arra, hogy mesekönyv (festmény reprodukció) segítségével átlássa a szimpla emberi viszonyokat, szimpatizáljon a bajnokokkal és megismerje a gonoszokat

Gpu jelentése: A mesekönyvben szereplő főhősök karakterébe bújva éli át a vészt, a megmenekülést, az derűt a bút, küzd az igazságért, és nyeri el méltó jutalmát - vagy büntetését. Az aprókban így rögzülnek az erkölcsi tanulságok. A mesekönyv nem csak tanulságos, hanem számottevő részben nevelnek is: az életről oktatnak, érzelmi kapaszkodókat nyújtanak és segítik a személyiség alakulását.

A népmesék az egzisztenciális bajokat mindig lényegre törően és nyilvánvalóan fogalmazzák meg. Így a lurkó a kérdés lényegével kerül szembe, míg a nyakatekertebb cselekmény csak összezavarná Őt. A mesekönyv minden állapotot leegyszerűsít. Alakjait precíz vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. résztvevőiben nyúlfarknyi az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek. Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv történeteiben a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz szinte minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint ahogy mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell. A Meséld mesekönyv és az alkalmazott grafikus okj weblapon fedezhető fel több adat.

Forrás: meseld.hu, 2019-05-18 15:33