Mesekönyv amit kedvelnek a gyermekek

A felcseperedő gyermeknek monumentális igénye van arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa az egyszerű emberi kapcsolatokat, szimpatizáljon a hősökkel és megismerje a rosszakarókat

A mesekönyv története és szörnyen célszerű és nélkülözhetetlen a kölyök előrelépése szempontjából hiszen annak segítségével bővül képzelete, szókészlete, a mese szereplőivel azonosulva átérezhet másféle szituációkat felszabadíthatja a benne felgyűlt feszültséget. A mesekönyv ideje soha nem évül el. A mesékre mindenkor szükség van, hiszen mindenki vágyódik a bűbájra a borzongásra. A Meséld mesekönyv honlapon kereshető tudásbázis.

A mesekönyvben szereplő főhősök karakterébe bújva éli meg a vészt, a megmenekülést, az vidámságot a szomorúságot, hadakozik az igazságért, és nyeri el méltó jutalmát - vagy büntetését. A kicsikben így maradnak meg az erkölcsi tanulságok. A mesekönyv nem csak tanulságos, hanem számottevő részben nevelnek is: az életről oktatnak, érzelmi kapaszkodókat adnak és segítik az egyediség alakulását.

Forrás: meseld.hu, 2017-10-20 11:27