Milyen pozitív hatása van egészséges életünkre nézve a folyamatos zöld tea fogyasztás?

Problémát okoz a reggeli felkelés? Fogyasszon kávé helyett zöld teát. A zöld teában meglévő koffein máshogy hat szervezetünkre, mint a kávéban megtalálható koffein. A zöld tea stimuláló hatása emiatt később és enyhébben jelentkezik

Zöld tea - A zöld teában és a kávéban egyformán előfordul a koffein. Sok embernek nélkülözhetetlen a korai ébredéshez. Ezenfelül munka közben is szükség lehet az üdítő hatású koffeinre. Csakhogy nem mindegy, hogy zöld tea vagy kávé fogyasztásával juttatjuk szervezetünkbe a fontos koffeint. Általában elmondható, hogy a zöld tea kisebb mennyiségű koffeint tartalmaz. A zöld teában található koffein hasznosítása csersavakhoz kötődik, így másképp szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. Az élénkítő hatás ezáltal később és elnyújtva jelentkezik. Ami szerfelett fontos: tovább tart.

A többség tudja, hogy a zöld tea temérdek antioxidáns vegyületet tartalmaz. Zöld tea ötletekért kattintson erre a weblapra. De miért is pótolhatatlan egészségünk megőrzése céljából? Az antioxidánsok szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei. Szervezetünk anyagcseréje folyamán nagyon reakcióképes szabad gyökök keletkeznek. Az orvostudomány mai megítélése szerint ezek a szabad gyökök leginkább a rákos megbetegedésért, érrendszeri problémákért és az öregedésért felelősek. A zöld teában megtalálható temérdek antioxidáns megköti ezeket a szabad gyököket. A nagy reakcióképességű vegyületek megkötésével a zöld tea fogyasztása jelentősen kíméli egészségünket.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2016-12-13 16:54