A zöld tea kedvező hatása mindennapjainkra

Problémát jelent a korai felkelés? Fogyasszon kávé helyett zöld teát. A zöld teában található koffein más féle módon hat szervezetünkre, mint a kávéban található koffein. A zöld tea felpezsdítő hatása ennek eredményeképp később és elnyújtva jelentkezik

Zöld tea - A zöld teában és a kávéban szintúgy megtalálható a koffein. Számtalan embernek elengedhetetlen a reggeli ébredéshez. Azonfelül nap közben is szükség lehet a stimuláló hatású koffeinre. Viszont nem mindegy, hogy zöld tea vagy kávé fogyasztásával juttatjuk szervezetünkbe a fontos vegyületet. Általánosan elmondható, hogy a zöld tea kisebb mennyiségű koffeint tartalmaz. A zöld teában lévő koffein felhasználása csersavakhoz kapcsolódik, így máshogyan szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. Az üdítő hatás ennek apropóján később és visszafogottabban jelentkezik. Ami nagyon nagy különbség: tovább tart.

A rendszeres zöld tea fogyasztás hatása sok ember figyelmét felkeltette. Mert a zöld tea temérdek kedvező hatással rendelkezik. Sok kutatási eredmény beszámolt arról, mennyire pozitív hatása van, ha zöld teát fogyasztunk. A zöld teák fogyasztása csökkenti a rosszindulatú daganatok kialakulásának kockázatát. A kór legyőzésében is segít. Zöld tea tippek a tea.hu weblapon. A zöld teában meglevő egyik vegyület olyan folyamatokat aktivál, ami a beteg sejtek pusztulásához vezet. Míg normális sejteket sértetlenül hagyja.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2016-10-21 10:32